Annika Nyborg


Home » Klassisk massage

Klassisk massage

Massage
Den klassiska svenska massagen hjälper dig att öppna upp ett flöde i kroppen både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Massagen ger ny energi, medvetenhet om din kropp och tillfälle att bara ta emot. Varma, generösa händer som mjukar upp dina muskler och ger dig en känsla av välbefinnande. Denna typen av massage är utan tvekan den allra vanligaste formen av massage.

Hos mig får ni en mer kraftfull typ av massage som är lite mer djupgående än den klassiska massagen. Syftet med detta är att släppa på spänningar och mjuka upp stela områden.

Grundtekniker som man använder för klassisk svensk massage

1. Effleurage – strykningar som värmer upp huden och musklerna.
2. Petrissage – djupgående knådningar för en specifik muskel eller muskelgrupp.
3. Friktioner – ytliga och djupgående cirkelrörelser över musklerna
4. Tapotement – hackningar och bultningar som oftast används inom idrottsmassagen

Så här går en behandlande massage till hos mig:

Första gången du kommer till mig på en massagebehandling får du först sitta och fylla i en hälsodeklaration. Alternativt gör du det hemma i lugn och ro innan ditt besök och tar med den. Hälsodeklarationen återfinns här på hemsidan. Det är för att jag som massör ska veta om du har skador, sjukdomar eller äter några mediciner som jag måste ta hänsyn till under själva behandlingen.

När det är dags för massage klär du av dig kläderna och lägger dig på bänken. Du behåller alltid underkläderna på. Vill du ha mer kläder på kroppen har du självklart rätt till det. Jag lägger oftast en handduk över dig så du inte behöver frysa. Själva behandlingen anpassas efter dina önskemål och behov. Tveka inte att berätta hur du vill ha det!

Oljan som jag använder vid massage är en vanlig ekologisk rapsolja. Vid behov använder jag mig också av olika typer av liniment och värmekuddar under behandlingen.

Då jag även är utbildad Personlig Tränare ger jag ofta tips och råd om olika övningar i samband med massagebehandlingen som är individuellt anpassade efter just dina behov. Allt för att få en riktigt bra och långvarigt positivt resultat. Jag visa ofta också olika typer av stretchövningar som är lämpliga för just dig att göra hemma mellan de olika behandlingarna.

En klassisk svensk massage hjälper dig att må bättre på många sätt. Här är några exempel:

– Dina spända muskler blir mjuka och elastiska
– Blodcirkulationen i musklerna ökar
– Ditt immunförsvar stärks
– Den hjälper dig att slappna av

Om du är kraftigt förkyld så bör du avstå massagebehandling och stanna hemma och vila!